Refraktometar RHB-32SATC
Oechlse, Saccharose/ Brix i KMN/Babo za vinare
Refraktometar za vinare RHB-32S ATC
Vinarskim refraktometrom možete izmjeriti količinu šećera u moštu i time predvidjeti potencijalnu količinu alkohola u vinu. Najvažnija mjerna jedinica koju refraktometar prikazuje je Oechsle (°Oe). U nekim područjima se upotrebljavaju jedinice u KMW, Babo, KMN, Baumé i Brix. Skala vinarskog refraktometra RHB-44SATC prikazuje °Oechsle, Saccharose i KMN/ Babo.
Sve jedinice prikazuju po istom principu pri čemu 16,5 g šećera iznosi 1 % alkohola. Težina mošta predstavlja u važan kriterij kvalitete i klasificiranja za predikat vina.
Njemac Ferdinand Oechsle, mehaničar iz Pforzheima, izumio je početkom 19-og stoljeća vagu za mjerenje specifične težine mošta. 1 °Oechsle na skali vinarskog refraktometra odgovara specifičnoj težini, koja je oko 1 g/kg višlja nego specifična težina vode: ona dakle iznosi 1,001.
U Austriji je August von Babo izumio tzv. Klosterneuburger-Mošt-Vagu. Ova vaga za mošt prikazuje količinu šećera u moštu u procentina težine. Pretvaranje u °Oechsle je moguća po formuli "1 KMW = 5 °Oe".
Opseg isporuke:
1 x Refraktometer za vinare, x Pipeta, 1 x odvijač, 1 x kutija za pospremanje i uputstvo za uporabu
Specifikacije
Mjerna područja |
0 ... 140 °Oe |
Točnost |
± 2 °Oe ± 0,5 % Brix ± 0,5 KMN |
Rezolucija |
1 °Oe 0,2 % Brix 0,2 KMN |
Primjena |
Vinarstvo |
Kompenzacija temperature |
ja |
Veličina |
172 x Drm 20 mm |
Masa |
260 g |
Download
Za više informacija o proizvodu, pogledajte PDF opis.