HACCP sistem & termometri
HACCP sustav (Hazard Analysis Critical Control Point) predstavlja analizu opasnosti i identifikaciju kritičnih kontrolnih točaka tijekom nabave sirovina, proizvodnje, pripreme, skladištenja i transporta hrane, odnosno preventivan i sistematičan sustav praćenja i kontrole svih čimbenika koji mogu utjecati na zdravstvenu ispravnost hrane (zasnovan na primjeni ispravnih tehnoloških procesa i njihovoj kontroli te nadzoru cijelog procesa).
Osim u tijeku proizvodnje do promjene u kvaliteti proizvoda može doći u transportu, skladištenju i na samom prodajnom mjestu. Kritične kontrolne točke u večini slučajeva su vezane za termičku obradu (hlađenje, grijanje), relativnu vlagu, pH-vrijednost, te kontrolu čišćenja i dezinfekcije.
Za praćenje kontrolnih točaka neophodni su kvalitetni i precizni instrumenti, pomoću kojih osiguravate redovito praćenje i bilježenje parametara, te uzbunjivanje dođe li do nedozvoljene situacije.
Ako imate pitanja o HACCP sustavu nazovite nas na: +387-(0)33/713 445, naši suradnici će Vas rado savjetovati.